18 august 2009

Plătiţi cu cardul sau cu drogul?


În SUA, marea majoritate a cetăţenilor circulă cu drogurile la purtător şi nici măcar nu ştiu asta.

Potrivit unor studii efectuate recent mai mult de 90 la sută dintre bancnotele care circulă în oraşele mari ale Statele Unite ale Americii prezintă urme de droguri, în special cocaină. În fruntea acestora este Washington-ul, unde procentul ajunge la 95.
Specialiştii au analizat banknote din peste 30 de oraşe ale SUA, Canada, Brazilia, Japonia şi China şi au ajuns la concluzia că folosirea cocainei este în creştere, iar expliacaţia pentru prezenţa drogului pe bancnote este folosirea acestora la prizare sau prin manipularea lor în timpul unor afaceri cu droguri.
Cele mai puţin contaminate bancnote din SUA circulă în Salt Lake City, iar raportat la toate ţările incluse în studiu, cele mai curate sunt China şi Japonia cu 20, respectiv 12 procente.

Un comentariu:

Alexandra spunea...

Aceasta informatie ma face sa cred ca puterea, in ziua de azi, o au drogurile, care aduc dupa sine banii! Asa e cel mai usor sa castigi bani, pentru ca o data ce o persoana cade in aceasta prapastie a drogurilor, celalalt care le vinde, castiga!Cel mai grav e ca drogurile nu se gasesc doar intr-un singur loc, ci in toata lumea...Multi tineri mor din cauza unei supradoze!
Aceasta tema este ca un labirint. Pe orice cale o iei, nu poti ajunge la un final...