12 august 2009

Pericolul Redd's


Departamentul de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Sibiu atrage atenţia prin intermediul unui comunicat de presă asupra faptului că berea Redd's conţine substanţe interzise. Potrivit comunicatului s-a constatat prezenţa în bere a acidului malic şi s-a iniţiat o acţiune de control în urma căreia a fost retrasă întreaga cantitate aflată pe stocul unui distribuitr din Sibiu.
"Acidul Malic este un acid natural prezent în majoritatea fructelor şi în multe legume, fiind parte din metabolismul fiecărei celule vii. În scopuri comerciale este obţinut prin sinteză, E 296: Acid Malic, fiind utilizat ca şi acidifiant, compus de aromă şi stabilizator. Conform Ordinului comun al Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Agriculturii, Alimentaţiei şi Pădurilor nr. 438/295/2002, E 296: Acid Malic este un aditiv interzis", se arată în comunicat.
Berea Redd's a devenit în ultimul timp un produs din ce în ce mai agreat de consumatori, fiind consumat în special de femei. Aroma specială a făcut din această bere unul din cele mai căutate produse. Iată însă încă o dovadă că ce e bun nu e neaparat sănătos.

Niciun comentariu: