12 august 2009

Cad stele


Pentru amatorii de spectacole stelare, dar mai ales pentru superstiţioşii care îşi pun dorinţe la căderea unei stele astă noapte va fi una magică. O ploaie de meteoriţi care poate fi observată între 11 şi 13 august va atinge punctul culminant în această noapte (12 august) şi va fi vizibilă şi din România. Astronomii recomandă amatorilor să asiste la spectacolul nocturn din afara oraşului pentru o vizibilitate cât mai bună şi după miezul nopţii. Să sperăm şi că cerul nu va fi înnorat. Vizionare plăcută.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Oare putem vedea si Luceafarul lui Eminescu? Sa traim si sa simtim aceleasi sentimente ale poetului nostru? Va fi oare aceasta noapte una de inspiratie pentru poetii nostri tineri?

Bogdan spunea...

Ar fi fost frumos sa il putem vedea, doar ca era o ploaie de stele si ar fi fost pacat sa cada.

Anonim spunea...

Doar sa vedem Luceafarul dupa ploaia de stele acolo sus unde ii este locul, nu sa cada! El nu poate cadea si nu va cadea niciodata! El este unic! Este mai mult decat o stea! Este un Luceafar!

Bogdan spunea...

Thank you Wilson (or Margaret) for your apreciation. I hope you will find useful informations and you will have fun reading my blog. Sorry if my english is not the best.