16 iulie 2009

Marş verde pentru mediu


Verde pentru mediu. De Ziua Mondială a Mediului, 5 iunie, Colegiul Tehnic „Augustus Treboniu Laurian” s-a îmbrăcat în verde pentru a atrage atenţia asupra pericolelor care ne aşteaptă în cazul în care nu ştim să protejăm mediul înconjurător. Elevii colegiului din Agnita, împreună cu un grup de profesori, au mărşăluit pe artera principală a oraşului, au împărţit pliante trecătorilor şi au afişat pancarde cu mesaje pro-mediu. „Nu tăiaţi pădurea” şi „Vrem natură curată” au fost refrenele care s-au auzit circa o oră pe străzile oraşului. „Ne-am gândit să sărbătorim această zi printr-un marş, să sensibilizăm oamenii oraşului nostru. Avem un proiect prin care vrei să îi convingem să păstreze oraşul curat, să păstreze spaţiile verzi, încercăm să strângem cât mai multe materiale reciclabile. Vrem să arătăm oamenilor cât de importantă este natura pentru noi”, au declarat la unison pentru Ziarulmeu profesoarele Cristina Neofit şi Dana Pătru.
Organizarea marşului nu a fost una superficială. Poliţia a fost alături de elevi şi a redirecţionat circulaţia pe toată durata acţiunii. Părerile trecătorilor au fost împărţite în ceea ce priveşte marşul elevilor. Dacă unii s-au declarat impresionaţi că acţiunea a fost gândită de elevii, alţii au spus că „cei care n-au de lucru ies în stradă”.
Elevii şi profesorii au promis că astfel de acţiuni vor continua şi că pentru anul viitor au pregătit ceva şi mai special.

Niciun comentariu: