16 iulie 2009

Artişti pe casa scării




Trăim se pare în ţara lui „dacă e nou hai să stric”. Dovezile în acest sens sunt din ce în ce mai concludente şi se dezvăluie tot mai des. Locatarii blocului 12, scara A, de pe strada Fabricii sunt revoltaţi după ce zugrăveala de pe casa scării nu a rezistat decât câteva ore în faţa unora care au ţinut morţiş să-şi exprime talentul de mai artişti.
După ce au reuşit să strângă bani pentru materiale şi pentru plata zugravilor, în total peste 1800 de lei, locatarii nu au putut să se mândrească cu un bloc mai curat decât, cum spune o vorbă românească „de la 12 până la amiază.” Nicolae Grecu, responsabilul de scară, se declară revoltat de ceea ce a găsit în aceeaşi zi în care lucrările au fost finalizate. „Vineri a fost gata zugrăvită toată scara, iar vineri seara era deja praf. Prima urmă a apărut încă de când zugravii îşi adunau sculele”, a declarat Nicolae Grecu.
„Artiştii” au ţinut să-şi sublinieze personalitatea în „opera de artă” şi astfel, pe lângă linii şi mâzgăleli au scris şi cuvinte etrase din dicţionarele limbii vulgare, pe care nu ne permitem să le reproducem.
Locatarii bănuiesc că autorii ar fi doi copii din aceeaşi scară, însă aceştia nu recunosc nimic. „Fiecare dă vina pe celălalt, iar părinţii ridică din umeri”, a mai spus responsabilul de scară.Una peste alta locatarii sunt decişi să apeleze la poliţie pentru a-i descoperi pe „artişti” şi speră să se ajungă la o soluţie pentru rezugrăvirea scării.

Niciun comentariu: