12 aprilie 2012

Fără apă poate-ai sta, dar fără internet.. cam ba

Se făcea că era o zi de luni, acea zi din săptămână în care nici freza nu stă pe cap şi nici oglinda nu te arată om citav. Cum era de aşteptat, pentru că era luni, toate belelele se spărgeu în capul meu. Aproape că mi-am stors plămânii odată cu răsuflarea de uşurare pe care am avut-o când am terminat programul de lucru. Ajung acasă şi  aprind al doilea cel mai inteligent obiect din apartament după mine, calculatorul. Îmi zic: "pân' la noapte numa net." Numai că (virgulă) când să net... nu e net. ÎH !!! Verific, repornesc, dezactivez, activez... treaba clară, nu e net. Sun... 3 minute aşteptare şi fredonare jingle:
- Bună ziua, numele meu este Operatan Operetescu. Cu ce vă pot ajuta.
- Bună, zic! Sunt Albu, mă ştiţi, vă sun de fiecare dată când am probleme cu telefon, internet, televiziune. Acum e netu, de fapt nu e netu!
- O clipă domnule Albu, să verific! (Poţi suna zilnic la ăştia şi să te-mprieteneşti cu ei la cataramă, tot cu "domn " te iau.) Am verificat şi în zona dumneavoastră nu sunt probleme de reţea. O să trimitem maine o echipă să verifice.
Închei discuţia şi aştept să se facă mâine. Doar că "mâine" era marţi şi echipa ar fi trebuit să vină într-unul dintre cele 3 ceasuri rele. Corect... n-au venit. Sun din nou (consideraţi aici copy+ paste de la primul "-" la "verifice.")
În cele din urmă echipa ajunge joi, după zile în şir în care nu am vazut că plouă pentru că nu am primit link, nu am mancat pentru că recolta de pe FarmVille s-a stricat, dar astea-s baliverne. Oricum, mie îmi place "joi" pentru că e JOI, ştiţi voi. Şi cum vine "echipa", nu apucă să facă două trei urme pe covorul persan din Persia, fabricat la Cisnădie, că şi pleacă. 
Şi pentru că intriga a fost atât de lungă încât s-a plictisit şi autorul, punctul culminant vine fulger: Pusha, o ştiţi de aici, dacă nu vă zic că e câinele proprietate personală... a prietenei..., considerase cablul de la net un obiect pe care este liberă să-l roadă în lipsa mea. Şi uite aşa că m-a lăsat 4 zile fără net, lumina soarelui şi recoltă de pe FarmVille, tot baliverne ultimile două.
A urmat o discuţie serioasă ca de la co-stăpân la animal de companie:
- Păi bine tu Pusha, păi de astea-mi faci. Dar lasă că din câte o scris nen'to Groparu pe aici îmi trimit cei de la www.evocomputers.ro un laptop cu net făr' de cabluri şi te mai văd eu ce rozi în afară de şosete şi picioare de scaune.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Mare minune tehnologia! Plasa asta interna,saturata de tot ce exista, e mandra când cineva suferă în lipsa ei! Si nu ești tu acela! Ea știe! Bravo!

Tudor spunea...

Ce sa-i faci, pune canal cablu de otel :)) Fara internet nu se poate trai in secolul acesta.