20 ianuarie 2011

Noi nu protestăm, noi observăm

Cam peste tot în ţară protestul din 17, 18 şi 19 ianuarie împotriva benzinarilor nu s-a bucurat de prezenţa anunţată. Dacă pe site-urile de socializare s-a toţi păreau să facă front comun împotriva scumpirii carburantului necesitatea deplasării i-a determinat pe mulţi să treacă pe la pompă. La Agnita protestul nici nu a existat, deşi au fost câţiva, nu-ţi ocupă două mâini să îi numeri pe degete, care au refuzat să alimenteze. Nici măcar cu număratul monedelor nu s-au ocupat angajaţii benzinăriilor.
La Agnita nu-mi amintesc şi nici măcar nu îmi imaginez vreun protest în stradă. Să le convină agniţenilor situaţia în care se află? Să le fie frică? Să fie prea comozi sau prea ocupaţi? Care să fie cauza? Am auzit doar de un grup mic de profesori care s-au deplasat la Bucureşti pentru a protesta în urmă cu câteva luni.
O formă de protest poate fi considerată şi semnarea tabelelor nominale pentru împiedicarea desfinţării Judecătoriei. Nu cred însă că în cazul în care această măsură nu va avea rezultat se va hotărî cineva să protesteze în faţa instituţiei sau în mijlocul oraşului.

Niciun comentariu: