2 decembrie 2014

Cinste eroilor!

 La 11 zile de la producerea tragicului accident aviatic de la Stejărișu, rudele victimelor s-au întâlnit împreună cu oficialități locale și județene, reprezentanți ai armatei și salvatori sau martori ai evenimentului, pentru pomenirea celor 8 militari care și-au pierdut viața. Slujba de pomenire a fost oficiată de un sobor de preoți în frunte cu Î.P.S Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului.

Pe o vreme asemănătoare celei din acea zi fatidică, cu vânt tăios și fulgi amenințători, vreme care cel mai probabil a dus la producerea tragicului accident, zeci de oameni au înfruntat cărările aproape impracticabile de pe dealurile Stejărișului pentru a aprinde o lumânare și a aduce coroane de flori.
În cinstea celor căzuți la datorie din de deasupra norilor și care astfel s-au reîntors în înaltul cerului, primarul comunei Iacobeni, Ioan Cori, a ridicat pe locul în care s-a prăbușit elicopterul în 21 noiembrie a.c. un monument pe care, sub două mâini împreunate pentru rugăciune, stau inscripționate numele celor opt militari.
Cinste eroilor căzuți la datorie!


Niciun comentariu: