23 martie 2010

Mingea minune omoară fotbalul


Cea mai nouă invenţie din lumea sportului-rege, deşi promite să învie corectitudinea în fotbal nu face decât să îngroape ceea ce înseamnă libertatea sportului. Fotbalul va deveni dintr-un sport al oamenilor pentru oameni unul al roboţilor, pentru cine nu ştiu.

În urmă cu circa doi ani, după ce urmărisem o ştire potrivit căreia federaţiile internaţionale de fotbal s-au gândit la posibilitatea de a apela la metode tecnologice pentru a verifica poziţiile de off-side, m-am gandit că nu va mai trece mult până când acest sport-rege va deveni un sport al roboţilor. De atunci nu cred că a trecut sezon în care să nu fie schimbat ceva, fie în regulament, fie în ceea ce priveşte relaţia fotbalului cu tehologia computerizată. "Totul pentru a înlătura suspiciunile de furt sau pentru corectarea erorilor umane", zic mai marii fotbalului.

Ultima găselniţă este o minge inteligentă care se pare că are încorporat un cip care transmite semnale wireless şi îşi schimbă culoarea în funcţie de momentul cheie (gol, off-side, aut). Mai rămâne să introducem cipuri în ghetele jucătorilor, apoi în glezne şi în final jucătorii din teren să fie dirijaţi de antrenor prin telecomandă.

Iată unde s-a ajuns de la acele meciuri de pe maidan urmate de o bere rece împreună chiar şi cu adversarii. Ne mirăm de ce copiii preferă să joace fotbal pe calculator şi nu în aer liber şi ne mirăm de ce au leziuni cerebrale în locul celor la genunchi sau în coate. Copiii nu se mai bucură când primesc cadou o minge pentru că s-a computerizat totul şi nu mai simt nevoia de a pleca de la tastatură.

Un comentariu:

shinobu (aka lighioana) spunea...

off topic: Îmi place expresia "leziuni cerebrale"! :))

on topic: În România, dacă fotbalul nu este stricat încă de lucrurile pe care ai pus tu accentul, este stricat pe la televizor de persoane care nu au ce căuta pe acolo... dar asta este... ăstia suntem si cu asta defilăm