19 noiembrie 2011

Creaţia sa e boală DURă

Când te mânâncă în palmă şi te afli în apropierea unei Facultăţi de Jurnalistică atunci nu înseamnă că o să dai sau o să primeşti bani... înseamnă că trebuie urgent să te apuci de scris. Dar normal ar fi să iei creionul şi coala de hârtie ca să faci acest lucru, nu spray-ul cu vopsea şi zidul instituţiei, cum a făcut (probabil) necunoscutul scriitor de geniu, autor al wallpainting-ului din imagine. Ce să faci... toate geniile au gradul lor de nebunie. Sau poate e ecologist până în măduva oaselor şi s-a gândit să salveze copacul din care s-ar fi făcut creionul şi hârtia... dar cum râmâne cu vopseaua.
Nu ştiu ce frustrări l-au împins spre gestul de faţă, pentru că nu a fost cu siguranţă doar o mâncărime în palmă şi alta prin alte părţi ana(l)tomice, dar se pare că nu i-a ieşit în totalitate, în cazul în care dorea să-şi manifeste nemulţumirea faţă de fostul decan al facultăţii. Mesajul “Cât firi puternice scuipa-vor acid. DURa comoditate va fi pusă la zid” ascunde o gândire filozofică, ceea ce mă duce cu gândul dâla faptul că ceea ce se predă la cursurile de filozofie chiar prinde. Astfel, nestemate nestimate autorule de wallpaint-uri nereuşite, ai cam dat-o-n bară.
În altă ordine de idei, ce ţi-a venit să repeţi mesajul în curtea interioară a facultăţii? Ţi-a dispărut inspiraţia şi nu ai putut gândi un alt text, dar ţi-a rămas vie pofta de scris? Şi de ce ai scris de această dată pe jos, nu pe perete? Măcar puţin respect pentru compoziţia-ţi să fi avut, că aşa toţi o să ţi-o calce în picioare.

Alte concluzii vă las pe voi să trageţi!

Nu mi-am permis pe blog să transcriu mesajul incorect, aşa cum l-a scris autorul, de aici diferenţa dintre textul scris şi cel din foto.

2 comentarii:

Anonim spunea...

am inteles ca sunt mari schimbari in conducere si studentii sufera ca multi profi au plecat. intrebarea mea e daca mai exista facultatea asta?!

Bogdan spunea...

@ Anonim - Ai inteles bine, au fost facute multe schimbari in ceea ce priveste conducerea si nu numai. Profesorii, iti spun din surse sigure, nu au plecat, au ramas aceeasi, doar ca unii dintre ei si-au pierdut anumite functii. Astfel ca daca studentii sufera, nu e din cauza asta. Nu-ti pot spune cu siguranta cat si de ce sufera studentii, daca totul se intampla in urma cu 4-5 ani in urma puteam sa iti spun pentru ca simteam pe propria-mi piele, dar asa...
Si ca sa iti raspund la intrebare, oficial Facultatea de Jurnalistica nu mai exista, a ramas doar un domeniu de Jurnalism in cadrul Facultatii de Stiinte Socio-Umane, in urma unei noi structurari. Daca ar fi sa analizam in detaliu noua structura si criteriile dupa care s-a facut, ne-am lua c mainile de cap. Descoperim o sumedenie de paradoxuri si cazuri de nepotism. Poate o sa fac si lucrul acesta la un moment dat... cat de curand.