27 august 2010

Oficial... concediu

No aşa... mi-e greu să scriu aceste rânduri pentru că deja sunt cu gândul în altă parte. Mi se întâmplă de vreo săptămână şi până azi, cu fiecare zi ce trecea, eram tot mai departe. Da... deja sunt în concediu, cel puţin neoficial, pentru că oficial mai am câteva minute de muncă. Ce bine e însă să stau întins pe plajă, marea la picioarele mele, soarele tace ca nu cumva să îmi deranjeze liniştea... doar vântul îmi mai trage căte o palmă din dreapta şi mă readuce pe scaunul de birou, în faţa tastaturii.
Revenind la realitate... da, îmi iau un binemeritat concediu, după o lungă aşteptare. Nici nu ştiu dacă am avut până acum concediu sau doar vacanţă şi zile libere de sărbători. Şi cât aş vrea să plec, nicidecum la mama zmeului, este totuşi foarte probabil să nu fac nimic relaxant în astea două săptămâni. Am plănuit o lucrare amplă de reamenajare a casei. Doar căteva plimbări prin natura, două trei gratare şi trezitul după ora 10 a.m. să îmi amintească faptul că de fapt sunt în concediu.
Fără alte precizări, programul de muncă pare să se fi terminat, aşa că vă salut din mers. Unde merg, sau unde stau şi ce fac, poate vă voi spune la întoarcere. Concediu plăcut celor mai norocoşi ca mine.

14 august 2010

Legea rade de noi... să radem de lege

Am susţinut de multe ori, şi nu sunt singurul cu această părere, că România are legi haideţi să le spunem "ciudate", ca să nu fim rautăcioşi din prima. Plecând de la asta îl iau pe Valeriu de perciuni (îl ştiţi pe Valeriu... ăla cu pufarinele) şi căutăm pe Google cele mai ciudate legi, aproape convinşi că cele mai multe vor fi de ale noastre. Surpriză... nu-s. Am selectat 10 pentru postare. Ignoraţi comentariile bolduite, sunt opera lui Valeriu.

1. In urma cu peste 2000 de ani, Cezar a interzis accesul carelor in Roma, pe motiv ca incurcau si aglomerau circulatia cetatenilor romani.
(Unde eşti Cezar Ave, ca să vezi în Bucureşti, maşini... tot un fel de care, dacă intri nu mai ieşi)

2. In Marea Britanie, legea permite oricarei femei gravide sa urineze oriunde doreste, inclusiv in cascheta unui politist, fara sa poate fi trasa la raspundere.
(Ce aş mai trimite vro câţiva caşchetari de la noi în Anglia şi i-aş pune să păzească fiecare pat de maternitate)

3. In statul american Florida, este interzis orice act sexual cu un porc spinos.
(Da' de ce? Ştiam că acupunctura face bine)

4. In Texas, porcii care fac sex in apropierea oricarui aeroport, incalca o lege inca in vigoare care-i incrimineaza direct pentru astfel de fapte.
(Despre ce fel de porci vorbim?)

5. Legile statului Ohio pedepsesc cu inchisoarea pe oricine incearca sa imbete un peste.
(Asta o fi principalul cap de acuzare pentru prostituate, că îşi îmbată peştele)

6. In statul Florida, daca o femeie nemaritata sare cu parasuta in zilele de Sambata, acesta ajunge invariabil la inchisoare.
(Dar nu e periculos să sari fără paraşută?)

7. In orasul Baltimore din Maryland, este ilegal sa intri cu un leu intr-o sala de cinema.
(Cu un leu nu poti intra nici la WC-u, darămite la cinema)

8. Este contrar legii pentru orice cetatean britanic sa moara in interiorul Palatului Parlamentului din Londra.
(Ce faci mă, mori aici? Mâinile pe piept. Esti arestat! Ai dreptul să nu spui nimic)

9. Orasul St. Louis din Missouri are in vigoare o lege conform careia este interzis ca un barbat sa salveze o femeie aflata in pericol, daca aceasta este imbracata in pijamale.
(Don'şoară, dă pijamaua aia joş şi ce mai ai pe sub ea că apoi vin şi eu să te pene... salvez)

10. In Danemarca legea permite detinutilor sa evadeze din inchisori.
(Dacă trec de ploaia de gloanţe nicio problemă. Să vezi acolo Matrix, cum se feresc ăia de gloanţe iar când trec de zidul puşcăriei se întorc să le facă gardienilor în ciudă şi nu văd tirul care vine din stanga cu 120 la oră)

Mai multe legi ciudate, fără comentariile lui Valeriu care nici acum nu mi-a adus pufarinele pe Descopera.ro

9 august 2010

Lacrimile lui Blaga pentru Lucia Mureşan

Odată istovit de-albastrul prea senin
al primăverii, cu suflet de copil întâiul om
căzu cu faţa-n pulberea pământului:
"Stăpân, ia-mi vederea,
ori dacă-ţi stă-n putinţă împăienjeneşte-mi ochii

cu-n giulgiu,

să nu mai văd

nici flori, nici cer, nici zâmbetele Evei şi nici norii,

căci vezi - lumina lor mă doare."

Şi-atuncia Milostivul într-o clipă de-ndurare
îi dete lacrimile.

Scriu această postare printre lacrimi.Vă rog să îmi permiteţi să nu îmi şterg lacrimile pentru că de această dată vreau ca ele să curgă până în fundul pământului iar acolo să se nască un izvor în cinstea celei care a fost Lucia Mureşan.
Simţeam nevoia în urmă cu câteva clipe să ascult o poezie interpretată de o voce caldă şi nu puteam să caut decât vocea Luciei Mureşan. Doar că totul s-a prăbuşit brusc atunci când am aflat că doamna teatrului românesc şi vocea teleenciclopediei s-a stins din viaţă luna trecută la vârsta de 72 de ani.
Am întâlnit-o pe Lucia Mureşan la Festivalul Lucian Blaga de la Sebeş şi am îndrăgit-o din prima clipă şi de la primul vers recitat. Nu pot dat mai ales nu vreau să îmi scot din minte acea imagine a Luciei Mureşan care urca pe scena din Sebeş de fiecare dată cu un bucheţel de lăcrămioare în mână şi, prin vocea ei făcea ca o întreagă sală să încremenească de parcă l-ar fi adus în mijlocul tuturor pe Lucian Blaga. Tot de fiecare dată plângea atunci când recita Lacrimile lui Blaga, dar era atât de fericită că autorul poemelor luminii este atât de iubit.
S-a întâlnit acum cu Lucian Blaga şi sunt sigur că acolo undeva sunt fericiţi amândoi.