26 mai 2010

Jean Constantin pe scena divinităţii

Jean Constantin s-a dus să îl facă pe Dumnezeu să râdă după ce mai bine de 50 de ani a adus zâmbetul pe buzele a generaţii de spectatori. Cu toate că "e plictiseală mare să rămâi nemuritor" aşa cum zicea maestrul, Jean Constantin va trăi mereu în amintirea noastră prin tot ceea ce a realizat. Se spune că "despre cei plecaţi dintre noi numai de bine", doar că nu ştiu cine ar găsi ceva rău despre marele umorist, acum sau oricând.
Jean Constantin şi-a încheiat cu succes turneul în această lume. Acum va evolua pe mult mai strălucitoarele scene de dincolo de închipuirea noastră. Mulţumim Maestre Constantin pentru tot ce ne-ai dăruit până acum. Dumnezeu să te odihnească în pace.

25 mai 2010

M.A. (Mâncători Anonimi)


Editorialul lui Adrian Cercelescu din 24 mai este pe cât de adevărat pe atât de dureros şi pe cât de ironic pe atât de grav. Ce să ne mai rămână şi nouă decât simţul umorului.

Bună! Mă numesc George şi nu pot renunţa la mâncat (Bună, George! ). Din cauza dependenţei, am ajuns să ciugulesc aproape zilnic. Vă rog, ajutaţi-mă. Bună, George! Sunt Maria şi m-am lăsat de mâncat acum trei săptămâni. Ştiu ce simţi pentru că şi eu am fost mâncătooare. La început, familia nu a bănuit nimic sau a refuzat să creadă. Dar apoi a observat lucruri necurate: azi - un polonic, mâine o cană, poimâine o barbeţică. Când m-au surprins în timp ce-mi administram o jumătate de ridiche, era prea târziu. Deja mâncasem banii de întreţinere (Apără-ne, Doamne!). Continuarea aici.

Sursa: Gândul.info

19 mai 2010

Să nu mai fim oi!

În sfârşit o piesă de la BUG Mafia cu mesaj adevărat. Cenzurarea piesei ar echivala cu cenzurarea sentimentelor românilor din aceste zile, aşa că serviţi original. Celor ce se simt lezaţi de versurile obscene: "Închideţi ochii şi înghiteţi direct". Cum spunea Tataee în interviul de la Realitatea TV: "Să nu mai fim oi!".


Cine păzeşte pe cine?

Guvernul Boc ne scoate în stradă. Protestele dunt din ce în ce mai dure şi mobilizează din ce în ce mai multe persoane (bugetari şi non-bugetari). Protestele sut de fiecare dată supravegheate de forţe de ordine. Cine supravegheaz însă preotestul poliţiştilor. Agenţii din imaginea alăturată sunt protestatari sau forţe de ordine?



(foto: captură din transmisiunea live a Ştirilor Pro TV, 19.05.2010 www.stirileprotv.ro )

17 mai 2010

Mi-au tăiat respiraţia... cu drujba



"Pentru un copac tăiat este necesar să plantezi alţii trei", este citatul aproximativ dintr-o lege care protejează mediul. Totodată, tăierea arborilor se poate face numai după obţinerea unui aviz. Totuşi, făcând abstracţie de legi, pentru că oricum sunt respectate după bunul plac (asta în genere), copacii sunt sursa noastră de viaţă, "materia primă" din care rezultă respiraţia. Numai că unii par să nu aibă nevoie de aer.
Un vecin, mutat recent într-o scară vecină, a ajuns, numai după câteva zile de când locuieşte aici, că pomii plantaţi cu ani în urmă lângă imobil (pe spaţiu public) nu stau bine unde stau, pentru că îi ţin umbră. Aşa că, nici una nici două, a luat drujba, a ambalat-o de câteva ori şi trosc, jos copacii. Se chinuii apoi el împreună cu un prieten să urce crengile într-o remorcuţă şi din când în când îmi arunca priviri acuzătoare ca şi când ar fi trebuit să îi acord o mână de ajutor. Eu, cu mâinile în buzunar, îl priveam când cu milă, pentru prostia ce i-o poate purta căpăţâna, când cu ură, pentru crima pe care a făcut-o.
Vecinii? Uimitor, erau cât se poate de încântaţi de isprava nefericitului. "Bine ai făcut că ţineau umbră şi se mai adunau şi gângănii". Mai mult, o vecină din altă scară se repede la nefericit: "Vecine, nu tai şi pomii de la noi din faţă că aşa ţin o umbră şi nu se vede nimic în stradă".
Eu? Mie? Îmi va fi dor de sunetul păsărilor care până acum mă făceu să zâmbesc dimineaâa când mă trezeam.

Era ta'su mă! Cicoflenderu!

Festivalul International de Film Transilvania îşi va deschide în curând porţile. Până atunci ne mulţumim cu spotul publicitar. Original şi surprinzător ca întotdeauna.

13 mai 2010

Ultima Spagă invadează căsuţele de e-mail

Motiunea de cenzura a cetateanului roman
Articol unic: Se reduce cu 25% saracia prin reducerea 100% a guvernului actual
Programul "Ultima Spaga" este o manifestare a cetatenilor liberi prin care isi exprima dezaprobarea fata de incompetenta, coruptia si cinismul guvernului Boc-Udrea condus de premierul Traian Basescu. Prin aceasta actiune le oferim guvernantilor ultima spaga si ii poftim sa ne paraseasca.

AJUNGE!
Ii invitam pe toti cetatenii liberi ai tarii acesteia ca VINERI 28 MAI 2010 ora 18.00 sa depuna o moneda de 10 bani pe trotuarul din fata cladirii Guvernului Romaniei si a Prefecturilor judetene. Haideti sa le dam ultima spaga si apoi sa ne lase in pace!

NE-AM SATURAT:
- sa suferim noi ca sa prospere ei;
- sa fim intaratati unii impotriva celorlalti, cultivandu-ne ura, intr-o tara cu o religie a iubirii;
- sa inchidem ochii la incompetenta, coruptie si dezgustul guvernului fata de propriul popor;
- sa ne vedem parintii, bunicii si prietenii plangand in fata alimentarelor;
- sa vedem profesori, medici, functionari publici tanjind in fata galantarelor din supermarket;
- sa fim stropiti de limuzinele scumpe ale unor analfabeti ale caror unice calitati sunt lipsa de cultura si instructie si apropierea de banul public
Rugam pe toti cei care impartasesc aceste credinte ale noastre sa se alature demersului nostru. Rugam mass-media, partidele politice, organizatiile civice si sindicale sa se alature demersului nostru.
E timpul ca acest guvern sa plece impreuna cu primul sau ministru. E deja ceasul al doisprezecelea. Mamaliga nu mai trebuie sa explodeze inca o data.

12 mai 2010

Ne fug mentorii!


E gravă fraţilor! Am aflat de curând că unul dintre foştii mei dascăli, un profesor de la care am învăţat nu doar ceea ce era inclus în programa şcolară, este pus să aleagă între a rămâne la catedră şi a pleca la muncă în străinătate (bineînţeles, nu în educaţie). Nu vreau să mă gândesc ce e în sufletul profesorului care practic va opta fie pentru un salariu mai bun oferit în contractul care va începe în cateva săptămâni, fie pentru a rămâne alături de elevii care vor susţine bacalaureatul.
Nu o să divulg numele profesorului pentru a nu se trezi nişte unii şi să-i influenţeze deciziile. Cert este că profesorul este titular pe post.

11 mai 2010

Din ciclul... alţii s-au gândit înaintea mea

Sărind de la un blog la altul (de la mine la prietenii mei, de la prietenii mei la preietenii prietenilor mei, de la prietenii prietenilor mei la prietenii prietenilor prietenilor mei... ştiţi voi cum e ca să închid paranteza) în lipsă de altă ocupaţie, că de', eram la muncă, găsesc la un moment dat o expresie extraordinară. Aşa că m-am gandit să o transmit: sărbătorim viaţa - morţi de beţi.
Şi pentru ca să fiu corect până la capăt iată sursa: www.groparu.ro

8 mai 2010

Vrem doar respect

La ne-au promis şi ne-au cerut să le acordăm încredere. Astfel că le-am dat încrederea şi le-am dat voturi. pe urmă ei ne-au dat ţeapă. Noi am continuat şi continuăm să le dăm... impozite, taxe, şi mu...lte altele. Eu le mai dau ceva... încă o dedicaţie:



Asculta mai multe audio Muzica

7 mai 2010

De necrezut!


Plictisit, am făcut un tur al tabloidelor din România (varianta online), aşa pentru amuzament. Ajung pe pagina revistei Cancan şi... IN-CRE-DI-BIL, dau peste cea mai revoltătoare ştire a momentului. Absolut de neimaginat. Un fotbalist de la Rapid a ieşit, nu o să vă vină să credeţi, la plimbare pe Calea Victoriei, profitând de vremea frumoasă. Şi asta nu e tot, minunea continuă. Fotbalistul nu a ieşit singur ci cu soţia şi fetiţa sa. Probabil că în urma acestei întâmplări întreaga existenţă a românilor va fi dată peste cap.

Ce dracu' băi Ca(n)Ca(n), asta e ştire?

Dedicat Guvernului


Asculta mai multe audio Muzica

Antidotul

V-aţi infectat cu virusul Palevo.DP? Iată antidotul! Rapid şi nedureros.

http://www.go4it.ro/download/utilitare-sistem/wormp2ppalevodp-removal-tool-6091920/

6 mai 2010

Suntem în căcat


Mai jos simt că nu se poate, dar sunt convins că vor găsi o cale. Încă dinainte de începutul crizei se spunea că România a ajuns la fundul sacului. De atunci, treptat, sacul se tot adânceşte si suntem tot mai la fund. Ultimile măsuri, pardon cele mai recente pentru că sunt convins că vor mai urma, pentru, zic ei, ameliorarea crizei, sunt scăderea salariilor din sistemul bugetar cu 25%, a pensiilor cu 15% şi a ajutoarelor de şomaj tot cu 15%. Dragi români, fraţi de suferinţă, suntem în căcat şi ne afundăm tot mai tare. Mă aştept ca din clipă în clipă să iasă în stradă profesori, medici, poliţişti, militari, pensionari, şomeri.... Poate că mulţi dintre ei vor recurge la măsuri mult mai drastice pentru că pur şi simplu devin muritori de foame. Mă aştept să se prăbuşească Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria peste Băsescu, Boc şi toţi ai lor.

Beware of virus


ATENŢIE!!! Un virus nenorocit îşi face de cap de câteva zile pe Messenger. Palevo.DP apare sub forma unui link către o galerie foto falsă. NU daţi click pe link, o să vă îngreuneze toate conversaţiile şi va trimite link-ul la toţi interlocutorii fără ca să vă daţi seama. Problemele ar putea să nu se oprească aici. Cine ştie câte alte neplăceri şi cât de grave vă poate crea. Repet. NU daţi click pe link sub nicio formă. Mai multe despre acest virus pe www.go4it.ro.

4 mai 2010

Funcţie... Declaraţie.. Publicaţie... Tehnologie


Am aruncat de curând o privire peste declaraţiile de venit ale persoanelor aflate în funcţii publice de la Primăria Agnita. Nimic neobişnuit, zic. Nu căutam ceva anume. Pe parcurs însă am început să îmi pun întrebări. Am numărat astfel în Statul de funcţii publice pe acest an 29 de funcţii (publicate cu numelele titularului) şi 12 posturi vacante. La aceste 29 de funcţii am constatat că cele mai recente declaraţii de venit (24 la număr) datează din luna iunie 2009. Pe undeva explicabil din moment ce din 2010 au trecut 4 luni, iar publicare materialelor pe site e greoaie când proiectele majore ale oraşului sunt prioritare. Rămân însă 5 declaraţii de venit dintre care 1 (una) datează din aprilie 2008, 1 (una) nu se deschide, iar 3 pur şi simplu nu sunt publicate. De ce acea declaraţie nu a fost actualizată mai bine de 2 ani? De ce cealaltă declaraţie nu se deschide? De ce 3 declaraţii de venit nu sunt publicate pe site?

Nu am găsit răspuns aşa că am trecut la declaraţiile consilierilor locali, sperând că situaţia precedentă a fost o întâmplare, pardon 5 întâmplări, nefericite.

Şi număr: 1, 2, 3 ... 17 consilieri locali. Din nou cele mai recente declaraţii (15), iunie 2009. Acelaşi motiv ca mai sus. Din nou găsesc o declaraţie care nu există, dar îmi amintesc că unul dintre consilieri a fost înlocuit de curând şi probabil declaraţia celui nou nu a fost încă publicată dar există. Mai descopăr însă că link-ul către declaraţia unuia dintre consilieri face trimitere la cea a unul coleg de-al său. Şi iar mă întreb: Înţeleg că acel consilier e nou dar, totuşi, declaraţia nu trebuie publicată cât mai repede? Declaraţia consilierului nu există şi administratorul site-ului a făcut link către alta sperând că nu va observa nimeni sau asemănarea celor două nume l-a indus în eroare?

Mă gândeam să public şi un clasament al celor mai bogaţi funcţionari publici dar probabil că pentru corectitudinea datelor o să fac acest lucru imediat ce declaraţiile devenit vor fi actualizate. Dacă vreţi să vă faceţi o părere vizitaţi site-ul Primăriei Agnita.