15 ianuarie 2010

Apă (de) canal


Îmi pare rău că prima postare din 2010 este una negativă, dar cum ar putea fi altfel după ce tip de 4 zile nu a curs nicio picătură de apă la robinet şi asta pentru a nu ştiu câta oară în în ultimele luni. Îmi vine foarte greu să găsesc un termen de comparaţie pentru toate aceste situaţii cu care mă confrunt de când m-am reîntors în Agnita. Tot timpul se vorbeşte despre o dezvoltare a oraşului dar totul rămâne la stadiul de vorbă. M-am săturat să sun la societatea de apă în fiecare lună şi să primesc acelaşi răspuns: "avem o defecţiune, o să îi dăm drumul în cel mai scurt timp", iar acest timp scurt se prelungeşte la nesfârşit. Sunt sătul de atâtea ţevi sparte. Citeam zilele acestea un articol despre aniversarea a 115 ani de existenţă a societăţii Apă-Canal din Sibiu. Cred că de 100 de ani sunt şi conductele care alimentează Agnita.
În sfârşit, azi la ora 18.30 a început să curgă apă. M-am bucurat ca un copil în faţa raftului cu jucării deşi aflasem că vine apă doar două ore după care iar se va opri pentru câteva zile. Acesta e motivul pentru care am şi sunat imediat la prieteni să îi anunţ miunea. Nu ştiu dacă ei ar fi făcut la fel, dar nu ata contează. M-am băgat apoi sub duş, după 4 zile aproape că îmi era dor. Minunea s-a terminat aici, chiar dacă se spune că o minune durează trei zile. Când începusem să clătesc simt un miros puternic de canal şi văd cum apa devine din ce în ce mai roşie.
Iată aşadar cum am revenit la acea stare nervoasă de până la ora 18.30.
Ruşine domnilor, ruşine să vă fie pentru toate cele de care sunteţi responsabili şi pentru că vă bateţi joc de câteva mii de oameni.